ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΙ ΕΚΔΙΚΗΤΕΣ -CIA


»Δολοφονήθηκε χθές βράδυ από άγνωστους μασκοφόρους, ο Αμερικανός διπλωμάτης Ρίτσαρντ Ουέλς, ειδικός βοηθός του πρεσβευτού κ,Κιούμπις»

Βρισκόμαστε στις 24 Δεκεμβρίου 1975. Τα πρωτοσέλιδα της εποχής μιλούν για τη πρώτη δολοφονία της 17Νοέμβρη.Στις 22:30 το βράδυ σε ενέδρα στο Ψυχικό δολοφονείται με τρείς σφαίρες ο σταθμάρχης της CIA στην Αθήνα. Περίοδος αρκετά ευαίσθητη για την Ελλάδα με την εισβολή στη Κύπρο και τον ενεργό ρόλο των Αμερικανών σε αυτή. Η οργή κάποιων 19άχρονων τότε νεαρών εκδηλώνεται με τη δολοφονία του πιο σημαντικού προσώπου των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Ένα σημαντικό χτύπημα που μαζί με τη νέα πολιτική περίοδο για τη χώρα, το 1975, σηματοδοτεί και την έναρξη της τρομοκρατίας στη χώρα.Έστω και αν ακόμα κανείς δεν ήξερε το όνομα 17 Νοέμβρη.

»Ο Ουέλς δέχθηκε τρείς σφαίρες-δύο στη καρδιά και μία στο κεφάλι-τη στιγμή που έβγαινε από το αυτοκίνητό του,μπροστά στο σπίτι του….αυτόπτης μάρτυρας υποστηρίζει οτι οι δράστες βρίσκονταν έξω από μια μάυρη Μερσεντές και πυροβόλισαν με περίστροφα.Επρόκειτο περί ενέδρας.»

πηγή:Εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ

μασκοφοροι

Σχολιάστε